Alpha masterclass


Få hjälp av Alpha Sverige med fördjupad fortbildning


Efter att ha tittat igenom grunderna med de bästa tipsen kring vad man ska tänka på för att hålla Alpha så är nästa steg att verkligen bygga sitt team. 

Vi erbjuder, tillsammans med studieförbundet Bilda, hjälp för dig och din församlings Alpha-team att utvecklas, oavsett om ni är nya eller erfarna. Vår Alpha masterclass äger rum på Zoom och är för små likväl som stora team. 


Kommande träningstillfälle

Vårterminen 2024 äger Alpha masterclass rum tisdag 23/1 och torsdag 25/1 på Zoom, klockan 19-21. Ni väljer det datum som passar er bäst. Innehållet kretsar kring hur man håller Alpha på allra bästa sätt och denna gång tänkte vi besvara dessa frågor.

Hur leder man den fantastiska samtalsgruppen och får igång ett gott samtal? När samtalet strandar, vad gör man då? Finns det kulturella skillnader mellan generationer?

Hur kan man tänka kring Alpha fest och prova på-gånger? Anmälan eller drop in?

Och så berör vi olika kreativa sätt att få till bönen. 

Ni kommer få tid tillsammans i ert team att processa. Är du själv från din församling, är du lika varmt välkommen och vi sätter då in dig i ett lämpligt team!

Om anmälan

I formulären här nedan kan du anmäla dig till ett av våra Alpha masterclass. Observera: Det är samma innehåll som upprepas vid två tillfällen, ni ska alltså inte vara med på båda utan välj det som passar er bäst. Helst vill vi att huvudledaren gör en anmälan för hela gruppen. Vår rekommendation är att samla ihop teamet i exempelvis kyrkan och koppla upp er gemensamt samt ha masterclassens samtalsdel där, men det går även välja att alla deltagare är med hemifrån och att ni delas in i ett gemensamt digital samtalsrum i Zoom. Fyll i vilket alternativ ni väljer i er anmälan.

Länken till Zoom kommer via mail efter anmälan.


Alpha masterclass 23/1 kl 19-21, anmälan

Din e-post:(Obligatoriskt)
Vi kommer samlas så här på teamträffen:

Alpha masterclass 25/1 kl 19-21, anmälan

Din e-post:(Obligatoriskt)
Vi kommer samlas så här på teamträffen:

Har ni jobbat igenom grunderna?

De allra mest grundläggande sakerna kring Alpha kan ni arbeta med på egen hand som team.

Vi har sammanställt en sida med filmer som hjälper er jobba igenom en del nödvändiga områden för att lyckas så bra som möjligt med er Alpha


Välkomna med!