Alpha masterclass


Få hjälp av Alpha Sverige med fördjupad fortbildning


Efter att ha tittat igenom grunderna med de bästa tipsen kring vad man ska tänka på för att hålla Alpha så är nästa steg att verkligen bygga sitt team. 

Vi erbjuder, tillsammans med studieförbundet Bilda, hjälp för dig och din församlings Alpha-team att utvecklas, oavsett om ni är nya eller erfarna. Vår Alpha masterclass äger rum på Zoom och är för små likväl som stora team. 


Kommande träningstillfälle

Höstterminen 2023 äger Alpha masterclass rum tisdag 5/9 och tisdag 12/9 på Zoom, klockan 19-21. Ni väljer det datum som passar er bäst. Innehållet denna gång kommer att vara centrerat kring två intressanta och angelägna områden:

1. Hur gör man för att nå ett brett och djupt engagemang för Alpha i hela församlingen? 

Ni som team med konkreta uppgifter är oerhört viktiga för Alpha, förstås, men bäst effekt får man om det räknas som hela församlingens angelägenhet såväl före, under som efter Alpha. Hur lyckas man med det? Vi delar våra bästa erfarenheter och konkreta tips.

2. Hur lyckas man bäst med samtalsgrupperna och Alpha-helgen?

Alla som varit engagerade i Alpha, eller som hört/läst något om Alpha, har troligtvis förstått att smågrupperna med sina samtal kring kvällens ämne och fokuset på att erfara Gud genom den helige Ande är väldigt centralt. Men det är heller ingen hemlighet att det är dessa två områden som ofta känns mest utmanande. Vi delar våra bästa erfarenheter och konkreta tips för att skickliggöra er så mycket vi bara kan.

Om anmälan

I formulären här nedan kan du anmäla dig till ett av våra Alpha masterclass. Observera: Det är samma innehåll som upprepas vid två tillfällen, ni ska alltså inte vara med på båda utan välj det som passar er bäst. Helst vill vi att huvudledaren gör en anmälan för hela gruppen. Vår rekommendation är att samla ihop teamet i exempelvis kyrkan och koppla upp er gemensamt samt ha masterclassens samtalsdel där, men det går även välja att alla deltagare är med hemifrån och att ni delas in i ett gemensamt digital samtalsrum i Zoom. Fyll i vilket alternativ ni väljer i er anmälan.

Länk till Zoom mailas ut  i början av veckan som Alpha masterclass äger rum.


Alpha masterclass 5/9 kl 19-21, anmälan

Alpha masterclass 12/9 kl 19-21, anmälan

Vi kommer samlas så här på teamträffen:

Vi kommer samlas så här på teamträffen:

Har ni jobbat igenom grunderna?

De allra mest grundläggande sakerna kring Alpha kan ni arbeta med på egen hand som team.

Vi har sammanställt en sida med filmer som hjälper er jobba igenom en del nödvändiga områden för att lyckas så bra som möjligt med er Alpha


Välkomna med!