”Ge som gåva vad ni har fått som gåva”

Matt 10:8

För Alpha Sverige är generositet ett ledord och en grundbult. Våra kurser är därför gratis att arrangera. Allt för att så många som möjligt ska få chansen att höra om Guds uppsökande kärlek.

Men Alpha Sveriges arbete är förstås förknippat med omkostnader som behöver bäras. Alpha finns i hela världen men varje land är beroende av gåvor: Vi översätter material och tar fram egna, vi trycker upp och distribuerar, vi utvecklar och inspirerar.

Våra kurser är gratis att hålla men en del tryckta kringmaterial kostar och ger oss vissa intäkter, men det är långtifrån nog. För att kunna fortsätta erbjuda högkvalitativa kurser som gåva är vi helt enkelt beroende av gåvor och behöver därför dig som privatperson, församling, samfund och företagare.

Om du är generös kan vi fortsätta vara det, och vi ber dig därför att ge frikostigt till Alpha Sverige och hjälper oss fortsätta vara en spjutspets för evangelisation i vårt land.


Aktuellt projekt: kursen ”Förlovad”!

Förra året satsade vi stort på att översätta och lansera en ny version av ”Äktenskapskursen”. Över tusen par har redan gått den för att styrka och friskvårda sin relation. Nu tar vi steget vidare och vill komplettera med ”Förlovad”, en kurs som på engelska heter Pre-Marriage Course och riktar sig till dem som förbereder sig för sitt kommande äktenskap. Vi tycker att det känns angeläget och viktigt att det finns ett modernt, sunt och pedagogiskt bra material tillgängligt på svenska. Fem filmer och en deltagarbok rör det som, och kostnaden för att kunna färdigställa det allt som allt, inklusive arbetstid och tryckning, är cirka 150 000:-. Sen finns filmmaterialet tillgängligt för församlingar att använda utan kostnad och deltagarböckerna att köpa billigt.

Här är en kort film kring behovet av kursen och lite känsla kring den.

Vi har hittills fått in 50 000:- i riktade pengar till ”Förlovad” (förberedelsekursen). Nu undrar vi om du vill vara med och investera i arbetet och på det sättet vara med och ge förbättrade förutsättningar för par att starta sina äktenskap med en god grund?

De enklaste vägarna är i så fall att ge via Swish 123 477 96 58 eller bankgironummer 5800-4219. Föredrar du en faktura att betala utifrån, exempelvis för att du är företagare, så är du välkommen att maila till Camilla Carlsson, ansvarig för fundraising, på camilla@alphasverige.se så ordnar hon det.

Stort tack för att du vill vara med, kom ihåg: Varje gåva – liten som stor – är till betydelse och gör skillnad i denna insamling och i förverkligandet av ”Förlovad” (förberedelsekursen)Vill du som privatperson vara med och bidra till det viktiga arbete som Alpha Sverige gör?

Genom att bli Alpha Partner så hjälper du oss att kunna fortsätta översätta internationella material (Alpha, Alpha Youth, Äktenskapskursen, Bönekursen med mera) samt inspirera kring dem och utbilda i hur man håller dem. Du hjälper oss även att kunna utveckla egna material som behövs som nationella komplement. Och du, det är långtifrån allt: Först och främst är du med i konsekvenserna av dessa olika material och kurser. Vår erfarenhet under årtionden är nämligen att Alpha Sveriges arbete hjälper människor att hitta en tro och/eller att djupna i den.

Alla som är Alpha Partners och så önskar får ett nyhetsbrev varje kvartal med uppdateringar kring Alpha Sveriges arbete, både gällande nyheter däri och resultat därav. Vi är ivriga att få berätta för dig om förändrade människo- och församlingsliv som möjliggjorts tack vare dina gåvor.

Så var med – bli Alpha Partner! Fyll i kontaktformuläret här bredvid och bestäm dig därefter om du vill ge månatligen via Autogiro (så att pengar dras från ditt bankkonto) eller Paypal (så att pengar dras från ditt bankkort).

Alpha Partner privatperson

Din e-post
Jag vill gärna ta emot epost från Alpha på följande sätt.
Jag tillåter att mina uppgifter sparas i enlighet med Alpha Sveriges policy https://sverige.alpha.org/rattigheter-sekretesspolicy(Obligatoriskt)

Ge via ditt betalkort med Paypal

Paypal är en säker och pålitlig tjänst för att ge via sitt bankkort. Genom att trycka på knappen ”DONATE” här nedan och fylla i uppgifterna så kan du även göra din gåva till en månatlig donation om du så vill.

Ge via ditt bankkonto med Autogiro

Autogiro är en välbeprövat och säkert sätt att ge en månatlig regelbunden gåva (när du fyller i dina uppgifter: max 4 siffror som clearingnummer)

Engångsgåva via Swish


Du kan swisha ett allmänt engångsbidrag med denna QR kod eller använda
swishnr 123 477 96 58, ett annat alternativ är sätta in en gåva på vårt bankgironummer: 5800-4219.