Alpha Sverige i samtal med Tomas Sjödin

I pandemitider med fysisk distansering från andra människor vill vi påminna om att det finns en närhet som är konstant. Bönens möjlighet finns alltid, oavsett restriktioner.

För att guida, inspirera och utmana kring detta slog Carl-Henric Jaktlund – nationell ledare för Alpha Sverige – ett digitalt samtal till Tomas Sjödin. Han är pastor, välkänd krönikör i Göteborgs-Posten samt återkommande Sommar- och Vinterpratare i P1 samt författare, nu senast till ”Ljudet av tystnad” (Libris Förlag) som handlar om att bön inte bara – eller ens främst – är en fråga om våra ord. Tystnaden räknas också och är en god ingång i bönens värld.

Musiken som omringar samtalet är hämtad från HTB i London, den kyrka som startade Alpha – en grundkurs i kristen tro där du tillsammans med andra får möta livets stora viktiga frågor i en varm och vänskaplig miljö.

Alpha hålls runt om i kyrkor över hela Sverige och numera även online. Vill du veta mer om kristen tro så rekommenderar vi att du går en Alpha, mer info och möjlighet att hitta en som passar dig finns på alphasverige.se