Sverige behöver kyrkan.

Frågorna är många såväl på samhällsplanet som för den enskilda individen och vi är övertygande om att att kyrkan har en nyckelroll att spela nationellt, regionalt, lokalt.

Och vi tror att Sverige idag är i brinnande behov av en utåtriktad kyrka.
Kring detta tema vill vi mötas med dig.

Dagen kommer att innehålla gudstjänster, stor seminarie, valbara spår, konkreta verktyg och  massa inspiration! Vi hoppas att du vill vara med!

Varmt välkommen till Norrlandskonferensen – för en uttåriktad kyrka.
Vasakyrkan, Umeå, lördag 16 mars 2024.

PROGRAM

Programmet, tider och rubriker kan komma att ändras

9. 00 fika och mingel

9.45 Gudstjänst
Talare: Marie-Louise Nilsson

11.00 Storseminarie
Talare: Tash Kusi

12.00 Lunch på stan

14.00 Valbara seminarier
Se de olika valen här

16.00 Matigt fika

17.00 Gudstjänst
Talare: Tash Kusi


Följ @alphasverige på sociala medier för löpande uppdateringar!

Tash Kusi

Huvudtalare under konferensen är Tash Kusi från Holy Trinity Brompton, London – kyrkan där Alpha startade.

Tash jobbade inom modebranschen som bland annat modell innan han blev en del av teamet i HTB där han nu är ansvarig för kyrkans Alpha. Hans liv fick en radikal förändring på grund av Alpha och som hjälpte honom att se hans syfte och öppna hans hjärta för att nå nya människor

Seminarier

Mellan kl 14.00 – 16.00 kommer du ha möjlighet att ta del av två av dessa seminarier.

En vitaliserad och utåtriktad kyrka
Talare: Marie-Louise Nilsson

Generositet, värme, gästfrihet, bön, livet i den helige Ande och ledarskap som ges vidare är alla nyckelvärderingar som eftersträvas och levs ut på Alpha. Hur kan dessa få påverka hela församlingen och få församlingen att växa och vitaliseras?

En utåtriktad kyrka som stärker relationer
Talare: Carl-Henric Jaktlund

Det finns stora utmaningar för familjer och par idag men också stora möjligheter för kyrkan att stärka dessa. Hur kan vi lindra nöden och ge goda redskap för att relationer ska lyckas och vara sunda? I detta seminariet delar vi kring hur Äktenskapskursen och Förlovad, med den kristna tron som kärna, kan användas för att stärka relationer, både i våra församlingar och samhället.

En utåtriktad kyrka för nästa generation
Talare: Emma Bergkvist

Kyrkan har i alla tider frågat sig hur vi når den unga generationen men kanske är frågan mer brännande än någonsin när vi ser en generation växa upp med helt andra förutsättningar än generationer tidigare. Vad driver en ung människa idag, hur prioriterar den, vad längtar de efter och hur kan kyrkan möta detta?

Så lyckas du med din Alpha!
Talare: Camilla Carlson

Alphakursen är ett väl beprövat evangelisationsredskap som idag också är en global rörelse och finns i hela den världsvida kyrkan. Varje tid och generation har sina frågor, funderingar och uttrycksätt vilket gör att Alphakursen hela tiden utvecklas och förbättras. Har du inte hållit Alpha de senaste tre åren finns det nyheter att lära sig och i detta seminariet lär du dig hur du lyckas med Alpha idag!

Anmälan