Ett bygge för livet

Kursen Förlovad hjälper par förbereda framtiden

Vad är Förlovad – förberedelsekursen?

Förlovad – förberedelsekursen är till för varje par som vill göra en investera i sin tidiga relation så att den blir långvarig. Innehållet är upplagt för att stimulera goda och utvecklande samtal där man som par får arbeta igenom olika områden.

Kursen Förlovad pågår i fem veckor och är möjlig att hållas både fysiskt – exempelvis i kyrkor eller på restauranger – och online.

Vad innehåller kursen?

Dejt-tid

Förlovad – förberedelsekursen är en möjlighet att få gemensam tid som par. Om kursen hålls fysiskt inleds den oftast med en måltid, går man kursen online rekommenderas att man gör de olika tillfällena till lite av en dejt genom att exempelvis duka fram något gott och tända levande ljus.

Vägledning

Varje tillfälle innehåller vägledande undervisning som är sammanlagt cirka 45 minuter långt, med 4-5 pauser insprängda för samtal. Varje avsnitt utforskar ett nytt ämne med hjälp av insikter från såväl experter som ”vanliga par” som varit gifta länge.

Samtal

Kursen ger plats för de deltagande paren att ha privata, djupgående samtal. Det hjälper paren att bearbeta undervisningen samt tillsammans ta steg för att omvandla teorier till praktik i den egna relationen.

Hitta en kurs nära dig

Förlovad – förberedelsekursen anordnas över hela världen. Här kan du söka efter en i din närhet. Kursen är gratis, anordnas helt utan krav på att ni ska fullfölja kursen och det ställs därför inga frågor om ni väljer att avbryta ert deltagande. Kursen hålls i regel en gång i veckan över fem veckor. På denna sida får du sökträff på så väl kursen Förlovad som Äktenskapskursen.