Anordna Äktenskapskursen


Registrering

Att anordna Äktenskapskursen är gratis, varken registreringen eller själva genomförandet av kursen kostar något. När du skapat ett inlogg och registrerat din kurs så får du tillgång till och kan ladda ner vår filmserie så att ni kan använda den i kursen. Vid registreringen väljer du om din kurs ska anordnas fysiskt eller online.

Material

Varje deltagare måste ha ett deltagarhäfte och varje ledare ett ledarhäfte. Dessa plus mycket annat användbart material – såsom affischer och inbjudningsvykort – kan du köpa på Nya Musiks webshop. Vi har även mycket annat material, exempelvis för användning på sociala medier, för gratis nedladdning.

Nya Musiks webshop

Utbildning

När du har skaffat materialet som behövs och har registrerat din kurs så rekommenderar vi varmt att du och övriga Äktenskapskurs-teamet tränar och förbereder er så att kursen blir bästa tänkbara. På samma sida som du skapar er Äktenskapkursen finns ett utbildningscenter med massa konkreta verktyg.


Vi har sammanställt resurser för att hjälpa dig

På sidan ”Min Äktenskapskurs”, som du får tillgång till när du registrerat ett användarkonto hos oss, hittar du vårt utbildningscenter, planeringsverktyg, teamträning samt filmserier. ”Min Äktenskapskurs” är en gratisresurs för att utbilda, stötta och stödja dig genom hela din kursupplevelse. Nedan kan du läsa mer om de olika delarna som sidan innehåller.


Så här enkelt är det att komma igång

Utbildningscenter

Utbildningscentret innehåller en serie filmer som effektivt förbereder dig för att arrangera bästa tänkbara Äktenskapskurs. Dessa videor är indelade i olika utbildningsmoduler och tydliggör de tipsen så att du blir rustad för att lyckas med Äktenskapskursen.

Planeringsverktyg

Planeringsverktyget hjälper dig att förbereda din teamträning, era Äktenskapskurs-tillfällen samt nyttja din tid rätt mellan de olika gångerna. Med detta verktyg kan du få tillgång till marknadsföringsmaterial för er kurs. Du kan även publicera Äktenskapskursen, så att folk kan hitta den när de söker på vår hemsida.

Filmmaterial

På sidan med filmmaterial kan du ladda ner alla filmer till Äktenskapskursens olika tillfällen.

Våra resurser hjälper er att lyckas

Enkät

Tanken är, som det står i ledar- och deltagarmaterialet, att det ska finnas en enkät med utvärdering att fylla i efter Äktenskapskursens slut. På grund av teknisk problematik så är vår webbaserade enkät dock inte tillgänglig för tillfället, vi beklagar det och vet tyvärr inte – på grund av underbemanning på Alpha Sverige – när det kan vara löst.
Vi hoppas att Äktenskapskursen varit till nytta och glädje, finns det något du tänker att vi behöver veta så kan du maila till info@alphasverige.se