Investera i din viktigaste relation

Äktenskapskursen är en möjlighet för par att under sju veckor fördjupa sitt gemensamma liv

Vad är Äktenskapskapskursen?

Äktenskapskursen är till för varje par som vill investera i sin relation. Innehållet är upplagt för att stimulera goda och utvecklande samtal där man som par får arbeta igenom olika områden. Kurstillfällenas olika rubriker är: ”Stärka bandet”, ”Kommunikationens svåra konst”, ”Hantera konflikter”, ”Förlåtelsens kraft”, ”Familjens inverkan”, ”Bra sex” och ”Kärlek i praktiken”.

Äktenskapskursen pågår i sju veckor och är möjlig att anordna både fysiskt – exempelvis i kyrkor eller på restauranger – och online.

Vad innehåller kursen?

Dejt-tid

Äktenskapskursen är en möjlighet att få gemensam tid som par. Om kursen hålls fysiskt inleds den oftast med en måltid, går man kursen online rekommenderas att man gör de olika tillfällena till lite av en dejt genom att exempelvis duka fram något gott och tända levande ljus.

Vägledning

Varje tillfälle innehåller vägledande undervisning som är sammanlagt cirka 45 minuter långt, med 4-5 pauser insprängda för samtal. Varje avsnitt utforskar ett nytt ämne med hjälp av insikter från såväl experter som ”vanliga par” som varit gifta länge.

Samtal

Äktenskapskursen ger plats för de deltagande paren att ha privata, djupgående samtal. Det hjälper paren att bearbeta undervisningen samt tillsammans ta steg för att omvandla teorier till praktik i den egna relationen.

Hitta en kurs nära dig

Äktenskapskursen anordnas över hela världen. Här kan du söka efter en i din närhet. Äktenskapskursen är gratis, anordnas helt utan krav på att ni ska fullfölja kursen och det ställs därför inga frågor om ni väljer att avbryta ert deltagande. Kursen hålls i regel en gång i veckan över sju veckor.