Utforska livets mening

Alpha är en plats för samtal kring de stora frågorna

Vad är Alpha?

Vi tycker att alla ska få en möjlighet att utforska livet och tron, ställa frågor och dela med sig av sina egna reflektioner. Alpha är en rad tillfällen som utforskar den kristna tron. Varje föredrag utgår ifrån olika frågeställningar kring tro och är skapat för att stimulera samtal. Alpha hålls överallt i världen och alla är välkomna att delta. Det arrangeras online, på caféer, i kyrkor, på universitet, i hem – ja, överallt. Ingen Alpha är den andra lik, men samtliga har tre saker gemensamma: Gemenskap, föredrag och samtal.

Hur ser upplägget ut?

Gemenskap

Alpha handlar inte bara om lyssnande och lärande utan även om gemenskap, om ett enkelt men viktigt delande av livet. Ofta sker det kring någon form av inledande måltid, men om inte det är möjligt – exempelvis om Alphan arrangeras online – så är ändå gemenskapen i sig en viktig del. Alpha är en chans att lära känna nya vänner.

Föredrag

Föredragen är utformade för att engagera deltagarna och inspirera till samtal. Cirka 25 minuter, antingen i form av ett filmavsnitt eller att någon talar live, kring livets stora frågor: Vem är Jesus, Hur och varför ska man be och Vad ska man egentligen med kyrkan till?

Samtal

Avslutningsvis kommer den förmodligen den viktigaste delen av Alpha: Möjligheten att dela tankar och idéer om dagens ämne och samtala om det i en liten grupp. Det finns ingenting man inte får säga, alla åsikter är välkomna. Alpha är en möjlighet att lyssna till andra och bidra – om man så vill – med sitt eget perspektiv i en ärlig, vänlig och öppen miljö. 

Hitta en Alpha nära dig

Alpha anordnas över hela världen i hela den kyrkliga bredden. Här kan du söka efter en Alpha nära dig. Det är helt gratis och det är helt valfritt att avsluta kursen i förtid om du så önskar, det ställs inga frågor om du bestämmer dig för att inte fortsätta. Alpha pågår normalt sett 8-11 veckor.