Utsikt & insikt

Alpha Youth är skapat för att hjälpa unga processa frågorna om livets mening

Nuförtiden, kanske mer än någonsin tidigare i dessa utmanande tider, ställer sig unga frågor om livet och dess mening. Alpha Youth är en inbjudan att få brottas med de frågorna och söka svar. Är världen en slump eller finns det en skapare bakom allt? Om det finns en Gud, vad vill han i så fall med jorden och människorna därpå? Alpha Youth är en plats att få fundera kring de frågorna tillsammans med andra i en generös och vänlig miljö.


Alpha Youth innehåller följande delar:

Häng

Man måste ju äta, eller hur? På Alpha Youth finns det i princip alltid något att tugga på, ibland ordentlig middag – typ pizza – och ibland enklare mat som mackor eller tilltugg, typ chips, popcorn och sånt.

Vid sidan om att det är gott så blir också naturligt gemenskap runtomkring det man äter, och gemenskap är viktigt på Alpha Youth.

Alpha Youth är en möjlighet att umgås med gamla vänner och en chans att hitta nya.

Input

Efter den inledande maten/tilltugget så är det dags kolla in dagens ämne. I Alpha Youth så fokuseras olika viktiga och intressanta frågor som är centrala i kristen tro och angelägna för alla människor att fundera kring.

Filmserien som används i Alpha Youth är producerad i Kanada och filmad över hela världen. Proffsigt, snyggt – och faktiskt riktigt kul!

Alpha Youth är en möjlighet att lära sig om livet och Gud på ett avslappnat och enkelt sätt.

Snack

Även om filmerna har bra och intressant innehåll så är inte tanken att man enbart ska lyssna till det som sägs i dem.

Det är lika viktigt att tänka och reflektera själv, därför stoppas filmen ungefär var femte minut för att ge deltagarna chans att få fundera tillsammans kring det som tagits upp.

Alpha Youth är en möjlighet att få tycka och tänka kring livets stora frågor tillsammans med andra.