Viktigt på riktigt

Alpha Youth är en plats där unga människor får chansen att utforska livet, tron och meningen

Den unga generationen är inte rädd för att prata om de stora frågorna i livet. De är öppna för mycket och värdesätter det som är genuint, äkta och ärligt. Alpha Youth är en plats där unga människor får chansen att utforska det som är viktigt på riktigt och se om det finns mer att upptäcka i livet, om tron och meningen. Alpha Youth är också en plats dit du kan ta med dina vänner och tillsammans med dem få utrymme att prata i en öppen, varm och trygg miljö.


Alpha Youth innehåller följande delar:

Häng

Man måste ju äta, eller hur? På Alpha Youth finns det i princip alltid något att tugga på, ibland ordentlig middag, ibland enklare mat som mackor eller snacks, typ chips, popcorn och frukt.

Vid sidan om att det är gott så blir också naturligt gemenskap runtomkring det man äter, och gemenskap är viktigt på Alpha Youth.

Alpha Youth är en möjlighet att umgås med gamla vänner och en chans att hitta nya.

Input

Efter den inledande maten/snackset så är det dags kolla på dagens film. I Alpha Youth så fokuseras olika viktiga och intressanta frågor som är centrala i kristen tro och angelägna för alla människor att fundera kring.

Filmserien som används i Alpha Youth är producerad i Kanada och filmad över hela världen. Proffsigt, snyggt – och faktiskt riktigt kul!

Alpha Youth är en möjlighet att lära sig om livet och Gud på ett avslappnat och enkelt sätt.

Snack

Även om filmerna har bra och intressant innehåll så är inte tanken att man enbart ska lyssna till det som sägs i dem.

Det är lika viktigt att tänka och reflektera själv, därför stoppas filmen ungefär var femte minut för att ge deltagarna chans att få fundera tillsammans kring det som tagits upp. Den som vill prata gör det, och den som mest vill lyssna gör det.

Alpha Youth är en möjlighet att få tycka och tänka kring livets stora frågor tillsammans med andra.