Anordna Alpha


Så här enkelt är det att komma igång

Registrering

Att anordna Alpha är gratis, varken registreringen eller själva genomförandet av kursen kostar något. När du skapat ett inlogg och registrerat din kurs så får du tillgång till och kan ladda ner vår filmserie så att ni kan använda den i kursen. Vid registreringen väljer du om din kurs ska anordnas fysiskt eller online.

Registrera nu

Material

Varje deltagare bör ha ett deltagarhäfte och varje ledare ett ledarhäfte. Dessa plus mycket annat användbart material – såsom affischer och inbjudningsvykort – kan du köpa på Nya Musiks webshop. Vi har även mycket annat material, exempelvis för användning på sociala medier, för gratis nedladdning.

Nya Musiks webshop

Utbildning

När du har skaffat materialet som behövs och har registrerat din kurs så rekommenderar vi varmt att du och övriga Alpha-teamet tränar och förbereder er så att kursen blir bästa tänkbara. På samma sida som du skapar er Alpha finns ett utbildningscenter med massa konkreta verktyg.


Vi har sammanställt resurser för att hjälpa dig

På sidan “Min Alpha”, som du får tillgång till när du registrerat ett användarkonto hos oss, hittar du vårt utbildningscenter, planeringsverktyg, teamträning samt filmserier. “Min Alpha” är en gratisresurs för att utbilda, stötta och stödja dig genom hela din Alpha-upplevelse. Nedan kan du läsa mer om de olika delarna som sidan innehåller.

Utbildningscenter

Alphas utbildningscenter innehåller en serie filmer som effektivt förbereder dig för att arrangera din Alpha. Dessa videor är indelade i olika utbildningsmoduler och tydliggör de bästa sätten att hålla en Alpha så att du blir rustad för att lyckas.

Planeringsverktyg

Planeringsverktyget hjälper dig att förbereda din teamträning, dina Alpha-tillfällen samt nyttja din tid rätt mellan de olika gångerna. Med detta verktyg kan du även bjuda in ditt team till den digitala plattformen samt få tillgång till marknadsföringsmaterial för din Alpha. Du kan även publicera din Alpha, så att folk kan hitta den när de söker på vår hemsida.

Teamträning

Olika träningsfilmer i filmformat hjälper er få grepp om det grundläggande, såsom samtalsgrupperna och bönetillfällena, så att ditt team blir ordentligt utbildat och rustat för sina olika roller.

Filmmaterial

På sidan med filmmaterial kan du ladda ner alla filmer till Alphakursens olika tillfällen. Jämte filmerna finns nedladdningsbara samtalsguider för ditt Alpha-team och deltagarna att använda om ni håller er kurs online.

Här hittar du mer användbar info för att anordna Alpha