Häng på!

Alpha Youth är en plats för samtal kring de stora frågorna

Vad är Alpha Youth?

Vi tycker att alla ska få en möjlighet att utforska livet och tron, ställa frågor och dela med sig av sina egna funderingar.

Alpha Youth är en serie träffar som utforskar livet och Gud. Varje tillfälle utgår ifrån olika frågeställningar kring tro och är skapat för att stimulera samtal. Alpha Youth hålls överallt i världen och alla är välkomna att delta. Det arrangeras online, på caféer, i kyrkor, på skolor, i hem – ja, överallt. Ingen Alpha Youth är den andra helt lik, men samtliga har tre saker gemensamma: Häng, input och samtal.

Hur ser upplägget ut?

Häng

Alpha Youth handlar inte bara om lyssnande och lärande utan även om häng och gemenskap, om ett enkelt men viktigt delande av livet. Ofta sker det kring någon form av inledande måltid, men om inte det är möjligt – exempelvis om Alpha Youth arrangeras online – så är ändå gemenskapen i sig en viktig del. Alpha Youth är en chans att lära känna nya vänner.

Input

Filmerna är i Alpha Youth är utformade för att engagera deltagarna och inspirera till samtal. Cirka 20-25 minuter kring livets stora frågor: Hur ska jag göra bästa med resten av mitt liv, Vem är Jesus och Vad ska man egentligen med kyrkan till?

Snack

Alpha Youths filmer stoppas regelbundet för att ge möjlighet till deltagarna att dela tankar och idéer om dagens ämne och samtala om det i en liten grupp. Det finns ingenting man inte får säga, alla åsikter är välkomna. Alpha Youth är en chans att lyssna till andra och bidra – om man så vill – med sitt eget perspektiv i en ärlig, vänlig och öppen miljö. 

Hitta en Alpha nära dig

Alpha anordnas över hela världen i hela den kyrkliga bredden. Här kan du söka efter en Alpha nära dig. Det är helt gratis och det är helt valfritt att avsluta kursen i förtid om du så önskar, det ställs inga frågor om du bestämmer dig för att inte fortsätta. Alpha pågår normalt sett 8-11 veckor.