Nationell konferens

– för en utåtriktad kyrka


Vi är övertygade: Sverige av idag behöver kyrkan. Frågorna är många såväl på samhällsplanet som för den enskilda individen och vi är säkra på att kyrkan har en nyckelroll att spela nationellt, regionalt, lokalt.

Sverige behöver kyrkan; Sverige behöver evangelium förkunnat och praktiserat.

Vi är övertygade: Kyrkan av idag behöver Sverige. Den kyrka som hamnar för mycket vid sidan om samhället, med för stor distans till sin omvärld, förlorar en viktig dimension.

Kyrkan behöver Sverige; kyrkan behöver förkunna och praktisera evangelium för sitt land.

Vi tror helt enkelt att Sverige av idag är i brinnande behov av en utåtriktad kyrka.

Kring detta vill vi mötas, om detta vill vi tala, i den längtan vill vi lovsjunga, med det fokuset önskar vi be. Vi hoppas att du vill vara med.

Varmt välkommen till S:ta Clara kyrka i centrala Stockholm, lördag 28/10.


Talare

Huvudtalare är Sarah Jackson från Holy Trinity Brompton, London.

Sarah har under många år arbetat jämte Alpha-pionjären Nicky Gumbel bland studenter, på fängelser, med församlingsplantering och nu leder hon det som kallas Church Revitalisation Trust (CRT)

– Utifrån Holy Trinity Bromptons 30-åriga erfarenhet av församlingsplantering har CRT skapats för att hjälpa till med att påskynda församlingstillväxt genom att plantera och vitalisera kyrkor, i synnerhet i städer som är socialt utsatta, säger Sarah Jackson.

Lovsång

På plats under konferensdagen finns ett lovsångsteam som leder oss i tillbedjan, det blir även tillfälle för personlig förbön under dagen.

För den som vill finns även möjlighet att vara med på Claramässan på fredagskvällen, alltså kvällen innan själva konferensen. Claramässan är den kvällen ett samarrangemang mellan S:ta Clara och Alpha Sverige och har ett speciellt fokus på unga vuxna.

Plats

S:ta Clara kyrka i centrala Stockholm är vår mötesplats. Smidigt utifrån att det är enkelt att ta sig dit (tre minuters promenad från centralstationen) men det känns även väldigt naturligt att vara där med tanke på konferens tema.

S:ta Clara kyrka har i årtionden varit ett exempel för svensk kristenhet genom sitt stora evangeliska och sociala arbete som gjort dem brett respekterade och omtalade som en viktig samhällsaktör.


PROGRAM

09.15 – Dörrar öppnas!
Kaffe och mingel
10.00 – Gudstjänst, talare: Sarah Jackson
12.00 – Lunch på stan
14.00 – Alpha Talks – för en utåtriktad kyrka
15.00 – Kort paus
15.10 – Alpha Talks – för nästa generation
16.00 – Nätverkskaffe
17.00 – Kvällsgudstjänst, talare: Sarah Jackson


Anmälan

Konferensen är gratis men vi önskar få in anmälan för att kunna beräkna inköp och underlätta planering. Lättare fika/mellanmål kommer finnas tillgängligt på för- och eftermiddagen, lunch ordnar man själv på någon av restaurangerna i närområdet. Det kommer även finnas möjlighet att ge en frivillig gåva under konferensen. Plats och tider: S:ta Clara kyrka, Stockholm, 28 oktober 2023, klockan 10-19.30.

Hidden

Next Steps: Install a Payment Add-On

To accept payments on this form you will need to install one of our payment add-ons. To learn more about your payment add-on options, visit the following page (https://www.gravityforms.com/blog/payment-add-ons). Important: Delete this tip before you publish the form.

Kontaktinformation

Namn(Obligatoriskt)
E-post(Obligatoriskt)
Ort